Loading...

Samlelån - Bedste tilbud fra flere banker med kun én ansøgning

Gobanker er din danske e-mærkede lånetjeneste

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 250.000 kr.

10.000 kr.    500.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Variabel pålydende rente fra kun 3,49%
Laveste månedlig ydelse: 2.210 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 250.000 kr.

30.000 kr.    500.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Variabel pålydende rente fra kun 3,49%
Laveste månedlig ydelse: 2.210 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Start ansøgning  privatlån ansøgning

Lånebeløb 250.000 kr.

10.000 kr.    500.000 kr.

Løbetid 12 år

1 år 15 år

Variabel pålydende rente fra kun 3,49%
Laveste månedlig ydelse: 2.210 kr.

Ved at fortsætte accepterer du brugervilkår

Bankpartnere

Ansøg gennem Gobanker og lad bankerne konkurrere om dig

Vores brugere sparer i gns. 19.440,- kr. årligt på deres samlelån.


 • Ansøg gratis på 2 minutter

  Lav kun én ansøgning, så gør vi arbejdet for dig og sender den ud til bankerne. Gennem Gobanker er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

 • Modtag lånetilbud

  Du modtager automatisk flere tilbud, og vælger selv det lånetilbud der passer dig bedst.

 • Vælg selv bedste samlelån

  Det er altid gratis og uforpligtende, og du vælger selv om tilbuddene er noget for dig.

Det siger vores brugere

7.924 ansøgere

Har vi indtil nu hjulpet med at få de bedste lånetilbud – Du kan også spare 19.440,- kr. årligt i gennemsnit.

Ansøg her
 • Let og enkelt

  Det er let og enkelt at modtage lånetilbud fra vores bankpartnere, og det tager kun 2 minutter.

 • Gratis og uforpligtende

  Det er altid gratis og uforpligtende at benytte Gobanker, og du er ikke forpligtet til at gøre brug af de tilbud du modtager.

 • Din sikkerhed

  Din datasikkerhed og fortrolighed er højeste prioritet for os. Dine data behandles altid krypteret. Gennem Gobanker er du altid sikret iht. Kreditaftaleloven.

Nyheder om samlelån & Gobanker

Læs mere om samlelån herSamlelån

Det er i dag nemmere end nogensinde før at optage lån, og derfor har flere og flere danskere gæld til flere forskellige kreditorer og dermed det, man kalder klatgæld. Det kan være svært at bevare overblikket med flere forskellige kreditorer at afdrage til, og samtidig kan det koste låntageren mange penge, idet der skal betales renter af hvert enkelt lån. En løsning på dette kan være et såkaldt samlelån, hvor der optages et nyt lån, som bruges til at tilbagebetale de andre lån. Det kan virke mærkeligt at optage et nyt lån for at tilbagebetale eksisterende gæld, men der er flere fordele forbundet med et samlelån. Dem kan du læse meget mere om nedenfor, ligesom du kan blive klogere på, hvordan du ved hjælp af Gobankers tjeneste kan finde frem til det bedste samlelån.


samlelån - Samlelån

Fordele ved et samlelån

Der er flere fordele forbundet med at samle dine lån med et såkaldt samlelån. Ved at samle din gæld et sted, har du kun en månedlig ydelse, du skal forholde dig til, og det kan være med til at give et langt bedre overblik over din økonomi. Et samlelån kan derfor også være med til at give dig et mentalt overskud, da du slipper for arbejdet med at bevare overblikket over flere forskellige kreditorer. Når du betaler af på flere forskellige lån, så koster det dig også i renter og gebyrer til de forskellige lån. En anden fordel ved at optage et samlelån er derfor, at du kun betaler renter og gebyrer til et enkelt lån, og på den måde kan et samlelån være med til at spare dig for penge og give dig mere luft i økonomien.

Når du optager et samlelån, så optager du et nyt lån, som du bruger til at betale din gamle gæld ud med. Det kan lyde mærkeligt at optage at optage et nyt lån for at betale andre lån ud, men økonomisk set er der flere fordele forbundet med at samle dine nuværende lån med et såkaldt samlelån. Ved at samle din gæld et sted, har du kun en kreditor og en månedlig ydelse, du skal forholde dig til, og det kan være med til at give et langt bedre overblik over din økonomi. Et samlelån kan derfor også være med til at give dig et mentalt overskud, da du slipper for arbejdet med at bevare overblikket over flere forskellige kreditorer. Når du betaler af på flere forskellige lån, så koster det dig også i renter og gebyrer til de forskellige lån. En anden fordel ved at optage et samlelån er derfor, at du kun betaler renter og gebyrer til et enkelt lån, og på den måde kan et samlelån være med til at spare dig for penge og give dig mere luft i økonomien. Et samlelån kan derfor også være en vej til at blive hurtigere gældfri ved kun at afdrage til en enkelt kreditor.Hvordan fungerer et samlelån?

Hvis du ønsker at optage et samlelån, så skal du først og fremmest danne dig et overblik over dine gældsposter og herved finde ud af, hvor meget du ønsker at låne gennem et samlelån for at kunne tilbagebetale dine andre lån. Overstiger dine nuværende lån det beløb, du har mulighed for at låne via et samlelån, så skal du prioritere, hvilke lån du ønsker at tilbagebetale ved hjælp af samlelånet, og her kan du med fordel prioritere de dyreste af dine lån. De dyreste af dine lån vil være dem med højeste ÅOP.

Når du optager et samlelån, så kan det foregå på følgende to måder:

 • Den første mulighed er, at banken, du optager samlelånet hos, står for at indfri dine eksisterende lån hos dine nuværende kreditorer, og du bliver derfor gældfri hos dem, hvorefter du nu i stedet skylder penge til den bank, du har optaget samlelånet hos.
 • Den anden mulighed er, at du får beløbet fra dit samlelån udbetalt direkte til din egen konto, hvorefter det er dit eget ansvar at tilbagebetale dine kreditorer med de lånte penge.

Langt de fleste banker benytter sig i dag af den første metode, da de herved sikrer sig, at pengene rent faktisk bliver brugt til at udbetale eksisterende gæld, og samtidig slipper du for arbejdet med at tilbagebetale de enkelte kreditorer.

Det vil ikke være nødvendigt at stille noget i sikkerhed for dit samlelån, da udbyderne af lånet står for at foretage en analyse af din økonomiske situation, og med udgangspunkt i den vil det blive vurderet, om du har råd til lånet. Låner du penge gennem Gobanker, så bruger vi ligeledes denne kreditvurdering til at sikre, at du får den bedste mulige rente på dit samlelån.Hvem kan optage et samlelån?

Et samlelån er som udgangspunkt for dig, der har flere mindre lån hos flere forskellige låneudbydere. Ønsker du at skabe et overblik over dine forskellige lån, så kan et samlelån meget vel være et godt valg for dig. Derudover er det kun lån uden sikkerhedsstillelse, der kan samles, og du har derfor ikke mulighed for at samle for eksempel realkreditlån, boliglån og lignende banklån.

For at kunne få bevilget et samlelån er der typisk nogle krav, du skal opfylde, men disse vil variere meget fra udbyder til udbyder. Vil du optage et samlelån gennem Gobanker, så skal du være fyldt 21 år, have en fast indkomst på minimum 180.000 kroner om året og så må du ikke være registreret i RKI. Det er typisk de samme krav, der vil være gældende, uanset om det er et forbrugslån eller et samlelån, du ønsker at optage.


samlelån - Hvem kan optage et samlelån

Hvordan fungerer Gobanker?

Hos Gobanker laver du kun én låneansøgning, og lader herefter os om at gøre arbejdet for dig med at indhente lånetilbud fra flere af landets førende banker. Vi samarbejder bl.a. med Basisbank, Express Bank og Resurs Bank, så du får de bedste lånetilbud i løbet af få minutter.

Når du ansøger hos Gobanker får du tilsendt dine personlige lånetilbud fra bankerne så du nemt og overskueligt kan sammenligne lånebeløb, løbetid, rente, ÅOP og beslutte dig for hvor der er bedst og billigst for dig at låne.

De forskellige banker er i evig konkurrence om låntagerne, og ved at gøre brug af Gobankers sammenligningstjeneste drager du fordel af denne konkurrence ved at sikre dig, at det rent faktisk er det bedst mulige lån for dig, du ender med at optage.

Ansøg nuHvilke typer af lån kan jeg samle med et samlelån?

Alle lån uden sikkerhed kan samles i et samlelån. Det vil altså være lån som forbrugslån, kviklån, online kreditter, billån uden sikkerhed og lån til indskud eller udbetaling, som du vil kunne samle med et samlelån.

Lån, der derimod ikke kan samles med et samlelån, er lån, hvor du har stillet en materiel sikkerhed. Realkreditlån, boliglån, billån med sikkerhed og andelsboliglån kan således ikke samles med et samlelån. Derudover er det heller ikke muligt at samle et SU-lån, da denne type lån udbetales af det offentlige. Hvis du ønsker at samle et større lån med sikkerhed, så skal du søge om en refinansiering hos din private bank, hvor du har optaget lånet.


samlelån - Hvilke typer af lån kan jeg samle med et samlelån

Find nogle af de mest populære låneformål her

Samlelån

Her kan du samlelån flere lån til et enkelt samlelån eller refinansiere et enkelt lån til et billigere lån med lavere rente.

Ansøg gratis og uforpligtende om samlelån herunder og se hvad du kan spare i dag.

Lån Penge

Lån til bil, bolig, samlelån, ferie eller lige hvad du drømmer om. Vi sender din ansøgning ud til flere banker, så du kan se hvor der billigst for dig at låne penge.

Ansøg på 5 minutter herunder og se dine lånetilbud.

Billån

Lad os gøre arbejdet og lad bankerne konkurrere om at give dig det billigste billån. Lånet er uden sikkerhed, så du sparer tinglysnings omkostningerne og får pengene direkte på din Nemkonto.

Ansøg gratis i dag og gør drømmen om ny bil til virkelighed herunder.

Erhvervslån

Lån til vækst, drift, udstyr, lager, byggeprojekter eller lige hvad din virksomhed har brug for. Renten starter fra 4% og du kan låne helt op til 10 mio. kr.

Ansøg gratis og uforpligtende om erhvervslån herunder.Før du optager et samlelån

Når du vil optage et samlelån, er der en række ting, du med fordel kan tænke over. Først og fremmest kan du overveje, om det overhovedet er nødvendigt for dig at optage et samlelån. Hvis du for eksempel kun er få afdrag fra at være gældfri, så vil det højst sandsynligt ikke kunne betale sig for dig at oprette et helt nyt lån. Selvom et samlelån på mange områder er den billigste løsning, frem for at afdrage til flere forskellige kreditorer, så er det værd at huske på, at du også med samlelån stifter et helt nyt lån og dermed skal betale etableringsomkostninger igen.

Har du besluttet dig for, at et samlelån er den rette løsning for dig, så er det tid til at finde frem til det beløb, du ønsker at låne. Har du for eksempel et lån på 10.000 og et lån på 20.000, så vil dit samlelån skulle være på 30.000. Har du mistet overblikket over, hvad du skylder, så kan du kontakte dine nuværende kreditorer og bede dem fremsende et overblik over din restgæld. Du har også mulighed for selv at tjekke det ved at logge på den pågældende kreditors platform, eller du kan logge på skat.dk, hvor du finder oplysninger om din gæld ved at klikke på skatteoplysninger og derefter vælger renteudgifter og restgæld. Hvis du har mange gældsposter, så har du måske ikke mulighed for at låne et beløb, der kan dække dem alle. I så fald skal du udvælge de lån, der skal samles i dit samlelån, og her kan du med fordel vælge de dyreste af dem. I udvælgelsen af de dyreste lån er det ÅOP, du skal tage højde for. De lån, der har den højeste ÅOP, er dem, der er dyrest for dig at have, og som du vil kunne drage størst fordel af at samle i et samlelån. Vælger du at optage et samlelån gennem Gobanker, så har du mulighed for at låne helt op til 500.000 kroner.

Herudover kan du tænke over, hvor lang en løbetid, du ønsker at dit lån skal have. Med en kort løbetid vil du hurtigere blive gældfri, men den månedlige ydelse vil også være højere. Foretrækker du en lavere månedlig ydelse, så skal dit samlelån have en længere løbetid. Løbetiden på dit samlelån bør være tilpasset dit rådighedsbeløb. Har du et stort rådighedsbeløb, så kan du med fordel afdrage med et højere beløb hver måned, mens et mindre rådighedsbeløb vil være ensbetydende med, at du kun kan afdrage med et mindre beløb, og at løbetiden på lånet dermed vil være tilsvarende længere.Hvad koster et samlelån?

Prisen på et samlelån vil variere meget fra udbyder til udbyder og fra låner til låner. Særligt tre faktorer har indvirkning på prisen for et samlelån:

 • Størrelsen på din samlede restgæld
 • Størrelsen på dit ekstra kontante lånebeløb
 • Din personlige kreditvurdering

Prisen på samlelånet afhænger først og fremmest af det beløb, du skal låne. Har du stor gæld fra tidligere, så vil du skulle låne et tilsvarende stort beløb for at tilbagebetale lånene. Ud over penge til tilbagebetaling af gælden har du også mulighed for at låne et kontant beløb, som du kan bruge til det, du ønsker. Vælger du at gøre brug af dette, så vil dit lån blive dyrere, da du højst sandsynligt vil skulle afdrage på det i længere tid. Kreditvurderingen af dig er ligeledes med til at påvirke prisen på dit lån. Kreditvurderingen vil som oftest tage udgangspunkt i ting som, hvilket job du har, dit rådighedsbeløb og din lånehistorik.

Der er forskellige udgifter forbundet med et samlelån. Først og fremmest er der renter, som er det, du betaler for at låne pengene. Renten på et samlelån vil dog typisk være mindre end på din udestående gæld, hvis du betaler til flere forskellige kreditorer. Det er vigtigt at have øje for renten på de forskellige lån, da der her kan være mange penge at spare. Derfor er det også vigtigt at sammenligne flere forskellige lån, inden du beslutter dig for, hvilket samlelån du ønsker at optage. Ud over renter vil der også være forskellige typer af gebyr forbundet med de fleste samlelån. Først og fremmest vil du ofte skulle betale et stiftelsesgebyr for behandling og oprettelse af lånet. Derudover vil forskellige betalings- og administrationsgebyrer også kunne have indflydelse på samlelånets pris. Derfor er det særligt vigtigt at have øje for lånets ÅOP, hvori alle omkostninger forbundet med lånet er medregnet.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt et samlelån kan betale sig for dig, så kan det siges meget enkelt: det kan betale sig for dig at samle dine lån, hvis det er billigere end dine andre lån lagt sammen. Du finder ud af, om et samlelån kan betale sig for dig ved at lægge alle kreditomkostninger sammen og sammenligne dem med kreditomkostningerne forbundet med et samlelån. Hvis samlelånet viser sig at være billigst, så vil det som udgangspunkt give mening for dig at optage det. Selvom et samlelån kan være dyrere samlet set grundet den længere løbetid, så er det ikke nødvendigvis en dårlig idé at optage lånet. Hvis du har svært ved at få din økonomi til at hænge sammen, så vil den forlængede løbetid på samlelånet være med til at give lavere månedlige afdrag på lånet, som kan være med til at gøre forskellen for, om du bliver registreret i RKI pga. misligholdt gæld eller ej.


samlelån - Hvad koster et samlelån

Løbetid på et samlelån

Løbetiden, det vil sige den tid, lånet skal tilbagebetales over, kan spænde vidt. Løbetiden vil først og fremmeste variere alt efter, hvor stort et beløb du vælger at låne. Kreditomkostningerne vil typisk blive mindre, jo kortere tid du afdrager over. Dette er tilfældet, fordi du betaler mindre i renter, da lånet løber over kortere tid. Vælger du at afdrage med et stort beløb hver måned for hurtigst muligt at blive gældfri, så kan det imidlertid være med til at presse din økonomi unødigt meget. Det er derfor vigtigt at finde en balance mellem, at du afdrager på lånet med et fornuftigt beløb og din økonomi stadig hænger sammen. Det er derfor en god idé at lægge et budget, så du har det fulde overblik over din økonomi og dermed et realistisk billede af, hvor meget du er i stand til at afdrage på lånet. Vælger du at optage et samlelån hos Gobanker, så vil løbetiden være på mellem et år og 12 år.


samlelån - Løbetid på et samlelån

Fordele og ulemper ved et samlelån

Ligesom med alle andre lån er der fordele og ulemper ved et samlelån. En klar fordel er, at du kun har en bank, du skal betale til, hvilket er med til at sikre lavere låneomkostninger. Et samlelån kan således give dig flere penge mellem hænderne, og så er det en god mulighed for at blive gældfri hurtigere. Samtidig kan et samlelån spare dig for tid, da du slipper for at skulle bevare overblikket over flere forskellige kreditorer, og i stedet skal du bare fokusere på at betale af til en kreditor. Den tid, du bruger på at administrere flere forskellige lån vil således kunne blive reduceret med et samlelån. En anden fordel ved et samlelån er, at din økonomi bliver mere overskuelig. Med mange kreditorer at afdrage til er der større risiko for, at du misser en betaling. Det kan resultere i rykkergebyrer, som giver dit lån en ekstra omkostning. Et samlelån vil reducere denne risiko, da du kun skal fokusere på et enkelt lån. Et samlelån vil derfor gøre det nemmere at planlægge din økonomi og holde dig inden for den budgetramme, du har sat op.

Ulemperne ved et samlelån er, at du optager et nyt lån, og at du dermed skal betale stiftelsesomkostninger igen. Den besparelse, du kan opnå med et samlelån, vil afhænge af din restgæld, og det er derfor værd at regne lidt på det, inden du optager et samlelån.Hvordan får jeg et billigt samlelån?

For at kunne tilbyde dig et billig samlelån skal banken vide, at du har styr på din økonomi, og at du er i stand til at tilbagebetale lånet. Denne vurdering laver de gennem en såkaldt kreditvurdering af dig. Vil du forbedre dine chancer for at få et billigt lån, så handler det blandt andet om at have en god og fast indkomst. Herudover er det også en fordel at være medlem af en a-kasse, så du er i stand til at afdrage på lånet, selv hvis du bliver fyret fra dit arbejde. Det er også en fordel at eje noget af værdi såsom en bil eller et hus, hvis du ønsker at optage et så billigt samlelån som muligt. Når du udfylder ansøgningen til dit samlelån, så er det vigtigt, at du udfylder den så præcist som muligt. Bankerne kan tjekke de indtastede oplysninger gennem blandt andet Skat, og hvis der er uoverensstemmelse mellem de oplysninger, du har angivet, og de oplysninger banken får gennem de offentlige myndigheder, så kan du risikere at få din låneansøgning afvist. Når du er på udkig efter det billigst mulige samlelån, så kan du med fordel sætte tid af til at sammenligne forskellige udbyderes tilbud til dig. De renter og omkostninger, der er forbundet med et samlelån kan variere meget, og du har derfor mulighed for at spare mange penge på dit samlelån, hvis du sætter lidt ekstra tid af til at sammenligne flere forskellige tilbud. Har du brug for hjælp til at danne dig et overblik over flere forskellige udbyderes tilbud til dig, så kan du med fordel gøre brug af Gobankers sammenligningstjeneste. Det tager kun få minutter at udfylde ansøgningen, og herefter vil du modtage tilbud på samlelån fra flere forskellige udbydere. Herefter er det blot op til dig at udvælge det bedste og billigste af dem.Ansvarlig långivning

Hos Gobanker anbefaler vi, at du lægger et holdbart budget for din økonomi, før du ansøger om lån. Dit budget bliver fastlagt ved at lægge alle dine månedlige indtægter sammen (Lønindkomst osv.), og herefter trække dine faste månedlige udgifter fra (Husleje, el, vand, varme, transport etc.)

Vær desuden opmærksom på, at de forskellige banker og finansieringsselskaber har forskellige krav til dig der ønsker at optage et lån. Dette kan være krav til indtægt, alder og RKI-registrering.

Du skal opfylde følgende minimumskrav:

 • Minimum 21 år
 • Fast indkomst på minimum 180.000 Kr. om året
 • Ingen registrering hos RKI/Experian og Debitorregistret

Tjek om du evt. er registreret hos Debitorregistret her, og hos RKI/Experian her.

Du vil som låntager samtidig blive kreditvurderet, hvor en række faktorer indgår. Herunder gældsfaktor (Gæld i forhold til indkomst), gældstyperne i forbindelse med ansøgning om samlelån, ejerforhold (Hus, Lejlighed og bil) osv. Den grundige kreditvurdering sikrer samtidig, at du som låntager får den lavest mulige rente og ÅOP på dit lån.


samlelån - ansvarlig långivning

Har du besøgt vores kundecenter?

Kundecenter

Vi hjælper dig hele vejen til det bedste lån. Du finder vores kundecenter herunder.

Spørgsmål & Svar

Få svar på de oftest stillede spørgsmål om lån og låneansøgning gennem os herunder.

Om os

Læs mere om os og hvad der driver os til at skabe den bedste lånetjeneste til dig her.

Kontakt os

Vi står altid til din rådighed og du kan kontakte os på både e-mail, chat og telefon i vores fulde åbningstid.

Gå til vores kontaktside herunder.Refinansiering af lån

Samlelån er en fin mulighed for at samle flere forskellige gældsposter til et samlet lån. Har du et enkelt lån, som du ønsker skal være billigere at sidde med, så kan du overveje refinansiering af det pågældende lån. Det er som oftest inden for boliglån, at man taler om refinansiering, da mange boligejere skal refinansiere deres boliglån hvert år, hvert 3. år eller hvert 5. år. Dette skyldes, at mange boligejere har finansieret deres bolig ved at optage et realkreditlån med pant i boligen, som er forankret i obligationer, der løber et, tre eller fem år. Når løbetiden nærmer sig sin afslutning, er det tid til, at boligejeren skal refinansiere sin gæld ved at omlægge til et andet lån. Det er i forbindelse med denne refinansiering, at boligejeren har mulighed for at få et andet lån med en lavere rente.

Ønsker du at refinansiere et banklån, privatlån eller forbrugslån uden sikkerhed, så vil det fungere på næsten samme måde. Gennem Gobanker kan du søge om at få en lavere ydelse på dine eksisterende lån og derved spare penge. Igennem os kan du få din ansøgning i konkurrence blandt flere forskellige banker, så du har mulighed for at få et bedre tilbud på dit nuværende lån. Du skal blot angive i ansøgningen, at formålet er et samlelån, og herefter angiver du det lån, du ønsker ”samlet” – det vil sige refinansieret.

Hvis du tidligere har optaget et lån til for eksempel indskud til et depositum, hvor du var på SU eller havde en lav indkomst, så har lånet sikkert været i den dyrere ende grundet bankens kreditvurdering af dig. Hvis du i mellemtiden har fået en højere indkomst, så vil det kunne påvirke din kreditvurdering i en positiv retning. I denne forbindelse vil du kunne drage fordel af at søge om en refinansiering af dit lån og dermed spare penge på det nye lån. Det er helt gratis at benytte sig af vores tjeneste, så du kan til enhver tid gøre brug af os til at tjekke, om du kan få et billigere lån ved at refinansiere det hos de banker, vi samarbejder med.Sådan indfrier du nemmest din gæld

At skylde penge til en eller flere kreditorer kan være en stressfaktor, og du vil med stor sandsynlighed gerne have afviklet gælden så hurtigt som muligt. Nedenfor giver vi dig forskellige tips til, hvordan du lettere kan afvikle din gæld. De fleste betaler et lille beløb til hver enkelt gældspost hver måned, hvilket kan gøre afviklingen til en uoverskuelig opgave. Vil du have mere struktur på afviklingen af din gæld, så kan du vælge at gøre brug af enten sneboldmetoden eller lavinemetoden.

Den første metode kaldes sneboldmetoden, fordi den indbefatter, at man betaler af på sine lån ligesom en snebold, der ruller. Det vil sige, at du starter med at betale det mindste lån af først, derefter der næststørste og så fremdeles. En klar fordel ved sneboldmetoden er, at den særligt i starten virker mere motiverende, fordi de mindre lån er hurtigt betalt ud. Sneboldmetoden er derfor velegnet for dig, der har mange mindre kviklån eller kreditter med lave lånebeløb.

Lavinemetoden fungerer omvendt på den måde, at du starter med at betale det dyreste lån først, derefter det næstdyreste og så videre. Hvis du har overskud i økonomien til at afvikle de dyreste lån først, så vil denne metode kunne give dig et større økonomisk råderum, fordi de dyreste poster vil forsvinde fra din gældsafvikling. Lavinemetoden er dog ikke lige så motiverende som sneboldmetoden, da det vil tage længere tid at betale de større lån ud, og du vil derfor ikke opleve, at de forsvinder lige så hurtigt, som hvis du benytter dig af sneboldmetoden.

Når du optager et lån, så aftaler du et fast beløb, som du skal betale af på lånet hver måned. Beløbet er dog som oftest et minimumsbeløb, som du har mulighed for at hæve. Hvis du har fået et større rådighedsbeløb grundet for eksempel et jobskifte med en bedre løn, eller hvis du har fået færre udgifter, så er det en god mulighed for at afbetale et højere beløb til lånet hver måned, så dit lån hurtigere bliver afviklet. Hvis du omvendt skulle miste dit job, eller dine månedlige udgifter stiger, så kan du tage en snak med din kreditor om din økonomiske situation. I den forbindelse vil det ofte være muligt at indgå en aftale om såkaldte afdragsfrie måneder, hvor du ikke skal betale af på dit lån. Nogle kreditorer vil også være åbne for at sætte renterne ned på lånet, hvilket vil gøre, at det månedlige tilbagebetalingsbeløb vil falde, mens løbetiden på lånet vil blive forlænget. Kreditorerne er selvsagt interesserede i at få deres udlånte penge tilbage, og de vil derfor ofte være fleksible i forhold til afviklingen af gælden.

Forud for at du låner penge, er det altid en god idé at lægge et budget, så du ved, hvor meget du vil være i stand til at afdrage på lånet. Men også når du har optaget et eller flere lån er overblikket over dit budget vigtigt. Skulle du have nogle måneder, hvor dit økonomiske råderum er større end forventet, så kan du med fordel bruge de ekstra penge på at afdrage på din gæld. Når du lægger et budget, er det samtidig en god idé at se nærmere på alle dine faste udgifter. Hvis du har forsikringer hos flere forskellige selskaber, så bør du undersøge, om du kan få samlet dem et sted, da du ofte vil kunne få mængderabat ved at have flere forsikringer samme sted. Er du medlem af en fagforening, så vil de ofte også kunne tilbyde dig rabatter på dine forsikringer. Har du et fitnessabonnement, som du ikke bruger, så er der nemme penge at spare, hvis du melder dig ud. Hvis du ikke føler, at du kan undvære dit medlemskab i det lokale fitnesscenter, så kan du nøjes med at undersøge, om du kan få et billigere abonnement i et andet center. Når det kommer til budgettering, så er det vigtigt at huske, at mange bække små gør en stor å. På samme måde kan du med fordel tjekke op på, om du kan få et billigere telefonabonnement hos en anden udbyder. Alle disse små besparelser kan være med til at give dig et større økonomisk råderum, som kan gøre det muligt at afvikle et større beløb hver måned og dermed gøre dig gældfri hurtigere.

Har du flere små lån, så kan et samlelån også være med til at skabe mere overskuelighed i din gældsafvikling. Skulle du have brug for et samlelån, så hjælper vi hos Gobanker dig gerne med at finde det bedste lån for dig. Et samlelån mindsker også risikoen for, at du misser en månedlig betaling, da du kun skal have øje for en månedlig betaling.


samlelån - Sådan indfrier du nemmest din gæld

Hvis du ikke kan betale dit samlelån

Hvis du ikke er i stand til at betale af på dit lån, så vil du først få tilsendt en rykker. Det vil normalt også koste et rykkergebyr og eventuelt også høje gældsrenter. Betaler du heller ikke denne rykker, så vil udbyderen af lånet kunne sende din gæld til inkasso. Det er ensbetydende med, at du bliver pålagt et inkassogebyr, og at din gæld dermed stiger. Det kan derfor ende med at blive meget dyrt for dig, hvis du optager et samlelån, som du ikke er i stand til at betale tilbage. Hvis du heller ikke har betalt din gæld, efter den er blevet sendt til inkasso, så har udbyderen af lånet mulighed for at gå til fogedretten med din gæld. I fogedretten vil du ofte have mulighed for at aftale en afdragsplan. Holder du dig ikke til denne plan, så kan fogedretten i værste fald begynde at sælge dine ejendele for på den måde at kunne betale af på gælden. En anden konsekvens ved at du ikke er i stand til at betale af på din gæld, er en registrering i RKI. Er du først registreret i RKI, så vil du ikke have mulighed for at optage yderligere lån.


samlelån - Hvis du ikke kan betale dit samlelån

Værd at vide om RKI

En ting er sikkert: En registrering i RKI er på ingen måde ønskværdigt. Her kan både banker, teleselskaber og andre virksomheder slå dig op, hvis de ønsker at indgå en forretningsaftale med dig. En registrering i RKI kan således gøre, at du er dårligere stillet, hvis du ønsker at låne penge, købe ting på afbetaling eller tilmelde dig et telefonabonnement. Skulle du være endt med en registrering i RKI, så er det derfor vigtigt, at du forsøger hurtigst muligt at få betalt din gæld, så din registrering kan blive slettet igen.

Inden du bliver registreret i RKI, skal den kreditor, der skylder dig penge, have sendt dig mindst tre skriftlige rykkere, og i den tredje rykker skal du være blevet varslet med RKI. Skylder du penge til det offentlige, så er der en minimumsgrænse på 7.500 kroner, for at du kan blive indberettet til RKI.

Hvis du først er registreret i RKI, så er det frem for alt vigtigt, at du gør noget. Du kan danne dig et overblik over din gæld, og derudover bør du tage kontakt til dine kreditorer og forklare dem din situation. Mange låneudbydere vil være åbne for at lave en aftale om en afdragsordning, som er tilpasset din økonomiske situation. Kreditorerne er også interesserede i at få deres penge igen, og de vil derfor som oftest være fleksible i forhold til afviklingen af gælden. Du kan maksimalt være registreret i RKI i fem år, hvorefter du bliver slettet. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at din gæld består, selvom du ikke længere er registreret i RKI.

Når du har betalt din gæld af, så skal du huske at få en kvittering på, at du har betalt pengene og minde virksomheden om, at de skal sørge for at slette dig fra RKI.Hvad er ÅOP?

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent. Udover renteomkostninger betaler du ofte også andre gebyrer, og disse gebyrer indregnes i ÅOP, således de samlede omkostninger for dig udregnes i procent af lånebeløbet. Årlige Omkostninger i Procent giver dig som låntager et bedre overblik over de samlede omkostninger, der kan være i forbindelse med optagelse af lån hos en given låneudbyder.

Du kan få oplyst ÅOP før Skat og ÅOP efter Skat. Forskellen består i om beregningen tager højde for det fradrag du har for renteudgifter på lånet, hvor udgifterne bliver modregnet din skattepligtige indkomst. Banker og finansieringsselskaber indberetter dine udgifter automatisk til Skat, og du behøver derfor ikke foretage dig yderligere, da omkostningerne dermed automatisk bliver modregnet din skattepligtige indkomst. Du har dog mulighed for også selv at indberette renteudgifter til Skat i forbindelse med årsopgørelsen.

Du bør som udgangspunkt finde et lån med lav rente og lav ÅOP. Vær opmærksom på, at ÅOP ikke er en procentvis omkostning du skal betale på lånet årligt, men blot er et regnestykke der skal gøre nemmere for dig at se det samlede billede af omkostningerne på lånet.Sådan finder du det billigste samlelån

Der er flere metoder, der kan hjælpe dig på vejen mod det billigste samlelån. Du har blandt andet mulighed for at optage dit samlelån med en medansøger. Ved at gøre brug af en medansøger kan du få en mere favorabel rente på dit lån og derved et billigere lån. En medansøger giver banken en ekstra sikkerhed for, at du kan tilbagebetale de lånte penge, og det belønner de med en bedre rente. Med andre ord er der penge at spare ved at optage et samlelån med en medansøger frem for uden. En medansøger vil forbedre dine chancer for at blive godkendt til lånet, og skal du låne et større beløb, så vil det være en god idé at gøre brug af en medansøger. Har du tidligere fået en låneansøgning afvist, så kan en medansøger ligeledes være vejen til at få en godkendelse.

Når det kommer til samlelån, så findes der mange forskellige udbydere på markedet, og det kan du med fordel vende til din fordel ved at indhente tilbud fra flere forskellige udbydere. Det kan dog være en tidskrævende proces at ringe og sende mails til forskellige banker, og vil du gerne spares for besværet, så kan du med fordel gøre brug af Gobankers gratis tjeneste.


samlelån - Sådan finder du det billigste samlelån

Find det bedste samlelån for dig med Gobanker

Hos Gobanker har vi valgt at vende den danske lånebranche om, så det er bankerne, der konkurrerer om låntagernes gunst og ikke omvendt. Det gør vi ved at tage udgangspunkt i din låneansøgning og indhente tilbud fra flere forskellige banker, som du herefter kan se nærmere på og vælge imellem. Du vil derfor også kun få tilbudt lån med din ønskede løbetid og lånebeløb. Ansøgningen tager kun få minutter at udfylde, men den vil kunne spare dig for mange penge, da du får mulighed for at se nærmere på flere forskellige lånetilbud frem for at vælge det første samlelån, du bliver tilbudt. Der kan være stor forskel på de enkelte låns vilkår, og derfor er det også en fordel at sammenligne flere forskellige tilbud, inden du optager dit samlelån. Hos Gobanker ønsker vi, at vores kunder finder det bedste lån for dem, og vi står derfor også klar til at hjælpe, hvis du skulle have nogen spørgsmål i forbindelse med ansøgningsprocessen. Du kan vælge at gøre brug af vores chatfunktion, eller du kan ringe til os på 31 31 90 00. Du finder også svar på mange af de gængse spørgsmål i vores kundecenter, hvor du også kan læse mere om, hvad der driver os til at skabe den bedste lånetjeneste for vores kunder.Omlæg lån fra 20.000-500.000

Hos Gobanker ved vi, at ingen mennesker er ens, og derfor vil deres lånebehov heller ikke være det. Derfor tilbyder vi en høj grad af fleksibilitet, både når det kommer til lånebeløb og løbetid på lånet. Gennem Gobanker har du således mulighed for at optage et samlelån på mellem 20.000 og 500.000, og det er helt op til dig at vælge, hvilke lån du ønsker at indfri med dit samlelån. Dette skal blot angives i ansøgningen, ligesom du skal angive låneformålet til at være samlelån. Når du ansøger, skal du ligeledes angive, hvor lang en løbetid dit lån skal have. Denne kan være på mellem 1 og 12 år. Løbetiden på dit samlelån vil afhænge af din økonomi. Har du et stort rådighedsbeløb, så kan du med fordel vælge en kortere løbetid og dermed blive hurtigere gældfri. Dog er det vigtigt, at du også har plads til uforudsete udgifter fremover, og det kan du med fordel tage højde for, når du skal vælge, hvilken løbetid dit lån skal have.Gennemgå dine lån og forsikringer med Gobanker

Når du skal ud at rejse, så sammenligner du med stor sandsynlighed priser på både flybilletter og hotelværelser for på den måde at sikre, at du får den billigste løsning. Når de daglige indkøb skal klares, så gennemgår du måske endda tilbudsaviserne fra de forskellige butikker for på den måde at sikre, at du sparer mest muligt på dine dagligvarer? Dette pristjek kan du med fordel overføre til dine lån og forsikringer, og faktisk giver det god mening at gøre det en gang om året eller en gang hvert andet år. Her kan du både se på, om det kan give mening for dig at refinansiere et enkelt lån, eller om du måske kan samle flere små lån til et billigere samlelån. Har du allerede et samlelån, så kan det også være værd at se på, om dit samlelån kan refinansieres til et billigere et af slagsen. Til at blive klogere på om du kan spare penge på dine boliglån, banklån og forsikringer, kan du gøre brug af Gobankers Økonomitjek. Det tager kun to minutter at oprette sig, og du giver let adgang til dine informationer om lån og forsikringer via NemID. Herefter kan du se, hvor meget du har mulighed for at spare, ligesom du frit kan vælge mellem de tilsendte tilbud på lån og forsikringer. Ved at gøre brug af vores ØkonomiTjek kan du på let, enkel og sikker vis spare mange penge i din privatøkonomi. Det er ganske gratis at gøre brug af vores tilbud om økonomitjek, ligesom det står dig frit for, om du ønsker at benytte dig af de tilsendte tilbud på lån og forsikringer.Forhøj dit lånebeløb med et samlelån

Et samlelån kan ikke kun bruges til at samle dine eksisterende lån, du kan også forhøje dit lånebeløb yderligere, hvis du mangler finansiering til for eksempel boligforbedring, en ny ferie, en bil eller noget helt fjerde. I ansøgningen angiver du, hvilke lån du ønsker at samle til ét billigere lån. Her kan du med fordel vælge dine dyreste lån såsom de dyreste forbrugslån, kviklån og dyr kreditkortgæld. Så snart du har angivet, hvilke lån og kreditter der skal samles til et enkelt samlelån, kan du forhøje det lånebeløb, du ansøger om. Når du ansøger om samlelån gennem Gobanker, så har du mulighed for at låne 300.000 kroner oven i dit samlebeløb – Dog ligger det maksimale lånebeløb på 500.000 kroner. Det er ganske let at forhøje dit lånebeløb, men det er vigtigt, at du er opmærksom på, at du med din nuværende økonomiske situation er i stand til at bære den ekstra omkostning, der er forbundet med at optage yderligere gæld. Forud for at du låner, kan du derfor med fordel lægge et budget, så du får et godt overblik over din økonomi. Hvordan du bedst lægger dette budget, kan du læse meget mere om i et af de nedenstående afsnit.Refinansiering af et enkelt lån

Hvis du kun har et enkelt lån, så har du også mulighed for at gøre dette lån billigere ved at refinansiere det. Det er særligt inden for boliglån, at refinansiering bliver brugt, da mange boligejere skal refinansiere deres boliglån hvert år, hvert 3. år eller hvert 5. år. Når der optages et realkreditlån med pant i boligen, så er de forankret i obligationer, og disse obligationer løber i enten 1, 3 eller 5 år. Når løbetiden nærmer sig sin afslutning, så vil låntageren skulle refinansiere sin gæld i boligen ved at omlægge til et andet lån, og det er her, der er mulighed for at få et billigere lån med en lavere rente.

På samme måde kan du refinansiere et eksisterende banklån, privatlån eller forbrugslån uden sikkerhed. Hos Gobanker sender vi dit nuværende lån i konkurrence blandt flere forskellige banker, som herefter har mulighed for at give dig et bedre tilbud på dit nuværende lån. I ansøgningen angiver du, at dit formål er samlelån, og herefter angiver du, hvilket lån der skal samles, det vil i denne sammenhæng betyde refinansieres. Hvis du har en højere indkomst nu, end da du optog lånet, så vil du med stor sandsynlighed kunne drage fordel af at refinansiere dit lån, da det vil påvirke kreditvurderingen af dig i en positiv retning. Det er ganske gratis at gøre brug af Gobankers tjenester, så du kan til enhver tid tjekke, om der er mulighed for at få et billigere lån.

Prøv vores ØkonomiTjek

Gobanker er en del af Letfinans - Du kan benytte Letfinans ØkonomiTjek og se hvor du kan spare penge i din privatøkonomi – Let, enkelt og sikkert.

Opret her